Fietscontrole Groepen 7 en 8

10 mei 2019

Veilig Verkeer Nederland heeft donderdag 9 mei de fietsen voor de groepen 7 en 8. Vol goede moed en een tikje nerveus hebben de kinderen zich kranig gedragen. Ze zijn in 3 rijen ingedeeld waar ze konden gaan staan met hun fiets (of die van broer, zus of ouder) waarna ze een check moesten doorstaan van 16 punten. De heren van VVN gaven op een leuke manier hun kritiek op de fietsen. Na deze check is de fiets OK bevonden of NIET OK.

Van de 71 geteste fietsen zijn er 46 naar huis vertrokken met een OK sticker.
De andere 25 mogen nog even wat aanpassingen aan de fiets doen voordat ze een OK sticker van de juffen kunnen krijgen. VVN heeft gemeld dat de mankementen lagen bij het ontbreken of niet werken van de bel, handvatten, reflectoren, koplamp en/of achterlicht.

De leerlingen zijn op de hoogte gebracht wat de eventuele mankementen zijn en zetten daarvoor thuis natuurlijk de ouders/verzorgers aan het werk.