Verkeerscie

De verkeerscommissie is het aanspreekpunt voor alle verkeerszaken rondom de school.

Jaarlijks plant de commissie diverse verkeersactiviteiten, waar de kinderen aan deel nemen.

Projecten waar de Borg standaard aan mee doet:

• Dode Hoek project georganiseerd door VVN voor de groepen 8. Dit project vindt plaats in het voorjaar. Een chauffeur met vrachtwagen komt uitleg geven. Twee verkeersouders zijn hierbij aanwezig om de kinderen te begeleiden en  de hand en span diensten te verlenen.
  • Theoretisch verkeersexamen voor de kinderen van groep 8.
  • In het voorjaar vindt een fietskeuring plaats voor de groepen 7 en 8. Een medewerker van VVN  controleert samen met de verkeersouders de fietsen.
  • Fietsseef. Vlak voor de zomervakantie wordt er voor de leerjaren 2 t/m 6 een aantal fietsbehendigheidsoefeningen uitgezet en per leerjaar zullen de kinderen op de fiets een parcours afleggen.

De school voldoet aan de eisen die het Drent Verkeersveiligheid Label aan verkeersveilige scholen stelt.