Zin in Muziek

ZIN IN MUZIEK

Kinderen uit de groepen 4 en 5 kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan de cursus “Zin in muziek”. De cursus wordt onder verantwoordelijkheid van Klankrijk Drenthe gegeven door Anita Zandberg. Naast haar werk als leerkracht aan onze school is zij namelijk ook werkzaam als muziekdocente bij deze instelling.

Anita beschikt over een afgeronde conservatoriumopleiding en heeft in het verleden lange tijd voor het ICO AMV-lessen verzorgd.

De opzet van de cursus is om kinderen muzikale basisvaardigheden op speelse wijze aan te leren. Aan bod komen notenkennis (m.b.v. blokfluit), ontwikkeling van maat en ritme, muziek beluisteren, zingen e.d. De lessen vormen een goede voorbereiding op een eventueel instrumentaal vervolg.

Aan de cursus die na schooltijd wordt gegeven zijn kosten verbonden.