De Borg is een veilige school

Als kinderen zich veilig voelen binnen ons kindcentrum komen ze  beter tot ontwikkeling, leren en (goede) prestaties.  De Borg wil een veilige omgeving voor de leerlingen zijn. Om deze reden is veiligheid een van onze kernwaarden.

Binnen ons kindercentrum werken we met PBS (Positive Bahavior Support). We hebben duidelijke gedragsverwachtingen omschreven en deze worden bewust aangeleerd. PBS is gebaseerd op het benoemen en belonen van positief gedrag.

We vinden het niet acceptabel dat kinderen gepest worden en we gaan dat zoveel mogelijk tegen. We hanteren een pestpreventieplan om het pesten te voorkomen. Daarnaast gebruiken de kinderen de STOP-LOOP-PRAAT methode, wat wil zeggen dat wanneer hen iets overkomt ze als eerst duidelijk 'stop'zeggen. Wanneer dit niet het gewenste resultaat oplevert loopt het kind weg en wanneer het ongewenste gedrag dan nog niet stopt, loopt het kind naar een van onze medewerkers om het samen op te lossen.

Door deze schoolbrede, preventieve aanpak te hanteren creëren wij met de kinderen samen een positief schoolklimaat dat alle kinderen in staat stelt om optimaal te profiteren van hun ontwikkelkansen.