Schoolfruit

2 november 2018

Beste ouders/ verzorgers,

Van 12 november t/m 19 april krijgt uw kind op maandag, dinsdag en donderdag een stuk groente of fruit op school.

De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit!

Wat kunt u doen?

De school kan uw hulp goed gebruiken om groente en fruit als tienuurtje de standaard te maken.

* Help mee met het klaarmaken en uitdelen van het schoolfruit.

* Geef ook fruit en groente mee op de dagen dat er geen groente en fruit van EU-Schoolfruit wordt uitgedeeld.

De groente- en fruitlevering die uw kind krijgt vanuit het EU-Schoolfruitprogramma is een aanvulling op de Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Met de groente- en fruitlevering van het EU-Schoolfruitprogramma (gemiddeld 80 gram per portie) maken kinderen een goede start om de ADH te halen!

Tips voor thuis:

Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

Voor vragen of het aanmelden voor hulp met het snijden (op de maandag) kunt u contact opnemen met or.deborg@ckcdrenthe.nl