De aftrap van lessen Beeldende Vorming heeft deze week plaats gevonden!

2 februari 2018

“Het leren kijken is van groot belang eveneens als het leren kijken naar kunst”.

“Creativiteitsontwikkeling en filosoferen helpen om nieuwe wegen in te (durven) slaan en niet-alledaagse combinaties uit te proberen”

Zomaar twee uitspraken van docentes Gejan Stol en Gea Koopman van het ICO..
De komende periode worden door deze twee docenten door de hele school heen in totaal vier lessen gegeven in nauwe samenwerking met de leerkrachten. Zij zijn gestart in de onder- en middenbouw.
Voor dit schooljaar is beeldende vorming gekozen als speerpunt voor cultuureducatie. Het doel is om nieuwe dingen te ontdekken en een doorgaande lijn te creëren in de school. Gejan en Gea begeleiden en inspireren ons team tijdens deze ontdekkingstocht.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wees welkom en kom gerust binnen. Zie wat er allemaal gecreëerd wordt door kinderen. Luister naar het verhaal erachter en verwonder u.

Naast de lessen, zijn wij in 2018 ook gestart met het Cultuurkeuzemenu.

De groepen 2 gingen deze week op bezoek bij de bibliotheek voor een activiteit. Het prentenboek ‘Wat het lieveheersbeestje hoorde’ staat in dit project centraal. Met het verhaal en de bijbehorende lessen wordt aandacht besteed aan de taalontwikkeling van de leerling. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van de basiswoordenschat. De leerlingen komen in aanraking met verschillende kunstdisciplines: theater, literatuur, dans en media. Ook de groepen 1 doen hier aan mee.

‘Het Jaor Deur Met Drentse Kinderliedies’ staat in februari en maart op het menu van de groepen 3 en 4. Speciaal voor het cultuurmenu zal de zangeres Martije! met haar band een concert verzorgen. Daaraan voorafgaand vinden lessen in de klas plaats waarbij Drentse Liedjes de basis vormen.

De groepen 5 en 6 krijgen de komende maand een interactieve voorstelling te zien over Benjamin de ijsbeer. De voorstelling is gebaseerd op het boek van Herman van Veen en zit vol liedjes. Het verhaal sluit aan bij actuele gebeurtenissen zoals vluchtelingen, kinderrechten en klimaatproblemen.

Er staat nog veel te gebeuren, wij houden u op de hoogte!

De cultuurcommissie