Groep 4HH

Graag willen we ons aan u voorstellen. Onze groep heeft 25 kinderen (en op woensdag 26), die enthousiast aan het schooljaar zijn begonnen en proberen  goed te zijn voor elkaar.

Meester Hindrik staat op maandag, dinsdag en woensdag voor de klas. Juf Hennie op donderdag en vrijdag. Meester Hans doet ondersteunende taken in verschillende groepen. In januari komt meester Hans weer terug op de groep, wanneer de LIO-stage periode van meester Hindrik voorbij is.

Inmiddels hebben we de superleuke schoolreis naar Drouwenerzand achter de rug.

Op school komen we al best wel op gang. We werken met een taakbrief en leren onze taken  te plannen. Verder werken we heel hard in onze nieuwe schriften voor rekenen en taal. We leren dit jaar sommen tot en met 100 maken, leren de tafels 1,2,3,4,5,6 en 10; leren klokkijken  o.a.  de hele en halve uren. We oefenen steeds moeilijker woorden schrijven met spelling en dictee. Eens per week krijgen we woorden mee naar huis om ze goed  te leren schrijven. We kunnen ze natuurlijk ook op de computer thuis via ambrasoft oefenen. Met dit computer programma kunnen nog veel meer dingen spelenderwijs worden geoefend b.v. ook allerlei rekensommen. We schrijven nu aan elkaar en gaan ook nog de hoofdletters oefenen.  Op maandag en donderdag hebben we gym. En natuurlijk is er ook tijd voor muziek, natuur en techniek en voorlezen. Ook gaan we dit jaar werken met zogenaamde ateliers. We krijgen dan crea samen met de groepen 3 en 4.

Regelmatig laten we iets van ons horen het komend schooljaar: wat we zoal op school doen en wat ons bezig houdt of wat we hebben meegemaakt.

Graag tot ziens.

Groeten van alle kinderen van groep 4HH