Groep 2DA

Wij zijn groep 2DA. In onze groep zitten 25 kinderen. Juf Albertha staat op donderdag voor de groep, de andere dagen is juf Dinet er.

In onze klas zie je allemaal vervoersmiddelen. We hebben een groep met een gele bus, een groep met een blauw vliegtuig, één met een groene trein, een rode boot en een groep met een paarse fiets. Op onze stoel hebben we, samen met onze naam, ook een plaatje van een vervoersmiddel.

Elke dag gebruiken we het planbord. We kiezen zelf een kaartje en hangen dat achter onze naam. We hebben 3 computers in onze klas en we hebben een rekenhoek en een leesschrijfhoek. We spelen met speelgoed uit de kasten, of we spelen in de gang in de huishoek, de bouwhoek, de zandtafel of met de trein.

In het begin van het schooljaar hebben we 2 verplichte taken na de herfstvakantie zijn het er 3.

We mogen zelf weten wanneer we deze taken gaan doen, als we ze maar op donderdagmiddag afhebben.

We vinden het leuk om samen buiten te spelen.

De ene week gymmen we op dinsdag en de andere week op donderdag. Wanneer het regent gaan we vaker naar het speellokaal.

We hebben allemaal een maatje en helpen elkaar met bijv. de beker opendraaien, of de jas dicht doen. We lopen ook samen in de rij wanneer we naar buiten gaan.

Elke dag doen we taal- en rekenspelletjes.

We spelen rijmspelletjes en we benoemen de eerste en laatste letter van een woord.

We schrijven ook onze eigen naam.

In de klas aan de muur hangen letters. Steeds komt er een nieuwe letter bij. Om de beurt nemen we een lettertasje mee naar huis. Thuis zoeken we iets op wat met die letter begint. Op school in de kring laten we dat zien.

We spelen rekenspelletjes waarbij we tellen en kijken waar er meer, minder of evenveel  zijn. We wegen met de weegschaal en passen en meten bij het bouwen.