Groep 2AS

Het lokaal met Winnie de poeh op de ramen is van groep 2AS

Op maandag en dinsdag is juf Albertha er en op donderdag en vrijdag juf Simone. Op de woensdag zijn we er om de beurt. Er zitten 26 kinderen in onze groep.

‘s Morgens is er inloop vanaf 8.20 uur.

Er liggen dan materialen op de tafel klaar waar we mee mogen spelen en/of werken. Om half 9 zijn alle ouders weg en spelen we nog door tot 8.40 uur en daarna gaan we in de kring.

We werken steeds een aantal weken over een thema. In de klas hebben we een kijktafel met spullen die daarbij passen.

Elke dag gebruiken we het planbord. We mogen een kaartje achter onze naam hangen waarop staat wat we gaan doen. In de gang is een huishoek een bouwhoek en een zandtafel. Deze hoeken delen we met groep 2DA.

In de klas hebben we een lees-schrijfhoek, een rekenhoek en computers. Er staat ook van alles in de kast waar we mee mogen spelen. Ook mogen we soms verven op het verfbord.

Tot de herfstvakantie hebben we elke week 2 verplichte taken. Daarna hebben we 3 taken per week. We mogen zelf weten wanneer we deze taken gaan doen, als we ze maar op donderdagmiddag afhebben. Als we een taak maken, schrijven we bijna allemaal zelf onze naam er op.

We krijgen om de beurt een lettertasje mee naar huis. Dat is een gekleurd tasje met in het vak een letter. Thuis zoeken we iets wat met die letter begint en dat stoppen we er in. In de kring laten we dat dan zien. Als er iets op school mag blijven, zetten we dat bij de letter op de kast.

We doen elke dag  taal – en rekenspelletje en zingen heel veel. Elke keer leren we weer nieuwe liedjes.

Elke dag spelen we buiten,als het droog is. Ook gaan we elke week naar het speellokaal voor gym of spel