Groep 1IS

In groep 1 IS zijn we gestart met 23 kinderen. In oktober en november komen er nog 3 nieuwe kinderen bij. Welkom allemaal. We gaan 4 dagen naar school en Juf Ingrid Smith werkt alle dagen. De eerste weken zijn we vooral bezig om elkaar te leren kennen en alle namen te oefenen van de andere kinderen. Iedere dag doen we een kort namen spelletje, want sommige namen zijn best moeilijk. Onze naam met een plaatje staat op de stoel, op het planbord en op de kapstok, dat vinden we erg fijn.

We hebben gesprekjes over de regels in de klas, en we leren plannen op het planbord. De toppers van groep 1 IS weten in een paar dagen hoe het allemaal werkt! Het planbord wordt dagelijks gebruikt, bij het spelen/ werken kiezen we zelf een plaatje. Per week zijn 2 taken verplicht, (tot de herfstvakantie 1 taak.) we mogen zelf kiezen wanneer we deze taken gaan doen, als ze maar op donderdag klaar zijn. Op vrijdag zijn we vrij.

We hebben eens per jaar een kleuterfeest, dit jaar is het thema Piraten. Alle kinderen doen mee aan een theaterworkshop Piraten, we hebben een springkussen, spelletjes en we eten pannenkoeken. We vieren Sinterklaas, Kerst en Pasen, we werken over Sint-Maarten, de seizoenen, Moederdag, Vaderdag en over prentenboeken. We gaan naar de bibliotheek, zingen en dansen en eens per maand helpen ouders ons met het spelen van gezelschapsspellen, kortom te veel om op te noemen.

We lezen uit de bijbel, wat is de bijbel en wat staat erin, wat is bidden en we zingen liedjes van Jezus.

De peutergroep van Pinokkio zit bij ons in school. De peuterspeelzaal zit aan de overkant in de Buitenborg. Samen met juf Ika en juf Liesbeth heeft juf Ingrid een jaarplanning gemaakt waarin staat welke thema’s we doen en wanneer. De samenwerking is erg leuk en het samenspelen vinden we geweldig.

We spelen iedere dag wel een tijdje buiten en de dinsdag is onze vaste gymdag. Als het regent gaan we vaker naar het speellokaal.

Reken/taalspelletjes doen we iedere dag even, we tellen bv. kastanjes, eikels, en doen meer/minder/evenveel en we zijn bezig met vormen. We gaan ook spelen met letters en we gaan op zoek wie welke letter in zijn/haar naam heeft. We spelen graag met letters, schuurpapieren letters, stempels, letters uit tijdschriften enz.

Spelen in de huishoek, verkleedhoek, bouwhoek, treinhoek en zandtafel doen we heel graag. De computer is favoriet, maar met de tablets thuis moeten we even weer wennen aan de muis (we schuiven met onze vinger over het beeldscherm …. Juf hij doet het niet J )